Relax

Lente! 

Kenmerken: Hout-fase - Lente - Groen - Hoop


De energie van Hout is naar boven en buiten gericht, flexibele en dynamische kracht. Hout fase heeft een relatie met je pezen, spieren, bloed en ogen, maar ook met het vermogen je dromen en plannen te verwezenlijken.
Voel jij je erg thuis bij de Lente? De Lente heeft de meest vrolijke en hoopvolle energie van alle seizoenen.
Dan gelden misschien de volgende opmerkingen wel voor jou, of herken je jezelf erin.


Een Hout type voelt zich het fijnst wanneer hij in zijn werk autonomie ervaart. Hij kan zijn eigen gang gaan en eigen ideeën verwezenlijken. Hij moet ontwikkelingsmogelijkheden en loopbaanperspectief hebben. Ook inspirerende missies zijn helemaal zijn ding ;)
Waar een Hout type helemaal gek van wordt is tijdsdruk: problemen met plannen / planning. Ook een manager die hem aan denkt te kunnen aansturen is fnuikend voor de motivatie. En hetzelfde geldt ook voor monotoon werk. Lopende band werk is echt niks voor hem. Waar Hout volop hoop of kansen ziet, betekent een beknotting van ontwikkelingskansen een beperking in zijn levenslust. Datzelfde geldt voor conflicten. Geef hem de ruimte, of obstakels moeten met veel geweld het veld ruimen.

Een Hout persoon heeft als kenmerken onder andere perfectionisme, en kan overdreven verantwoordelijkheidsgevoel tentoonspreiden.
Wanneer een Hout persoon niet floreert toont zich dat fysiek: eenzijdige hoofdpijn; oorsuizen; wakker rond 01u; erger wordende huidaandoeningen.

Maar ook psychisch kun je het merken als hij prikkelbaar is, woede uitbarstingen; conflicten hebben; huilbuien; machteloos voelen; besluiteloos; overal 'ja' op zeggen.

En waar lekt de energie van Hout weg?
Dat is herkenbaar wanneer...

- Je onderdrukt je ware gevoelens en emoties
- Iets wat je eigenlijk wilt uitspreken, onderdruk je voortdurend waardoor je boosheid en frustratie opbouwt. 
- Je doet, laat of zegt dingen die je eigenlijk helemaal niet wilt. 
- Je laat je ware gezicht niet zien. 
- Je leeft en staat voortdurend in de aanpas-modus. Niets is zo energievretend als iets doen tegen je ware natuur in en niet jezelf zijn. 

Advies: Wees eerlijk naar jezelf en de wereld om je heen. Onderdrukte gevoelens en emoties worden op de lange termijn destructief.

NB Een Hout type is een HIJ, want Yang energie.

Gerelateerd

wuxing

Kom mee naar buiten

**春三月,此謂發陳,天地俱生,萬物以榮,夜臥早起,廣步於庭,被髮緩形,以使志生,生而勿殺,予而勿奪,賞而勿罰,此春氣之應養生之道也 ** “Huang Di said, “The months of the Spring season bring about the revitalization of all things…