Vier redenen om pure chocolade te eten

Voel je je schuldig wanneer je een stukje chocolade eet? Hoeft echt niet! ‘s Avonds bij koffie een stukje pure chocolade (meer dan 80% cacao) is juist gezond. Hieronder vier redenen om er extra van te genieten!

Chocolade …

- laat de Lever weer stromen

Chocolade geeft een snelle boost van fysieke actieve energie (Yang), dat vocht en stagnatie uit de Lever verdrijft. De Lever wordt geassocieerd met woede, dus “boze, gestreste mensen houden van chocolade omdat het de dingen tijdelijk in beweging zet.” Dit kan ook verklaren waarom mensen die zich depressief voelen of emotionele problemen ervaren, vaak naar chocolade grijpen.

- voedt het Hart

Volgens de Chinese Geneeswijze is de warmte van chocolade prikkelend voor het hart, en ook de bittere smaak van pure chocolade heeft een sterke verbinding met het hart. Tenslotte is de Lever (Hout) de “moeder” van het Hart en voedt zij het Hart. Omdat chocolade stagnatie uit de Lever opheft, kan de Lever het Hart daardoor beter voeden.

- geeft Energie

Het verwarmende effect van pure chocolade versnelt de bloedcirculatie en brengt in beweging wat de Chinese Geneeswijze het ‘MingMen vuur’ noemt. Wanneer de bloedcirculatie toeneemt, heeft dit feitelijk het effect dat je een fysieke energieboost krijgt.

- geeft een lekker gevoel

Hoewel cacaobonen bitter zijn, bevatten ze bijna altijd wat suiker. De zoete smaak van chocolade komt de Milt ten goede en helpt een persoon te harmoniseren en te aarden. De zoete smaak geeft ook een gevoel van geluk aan de geest..

e-mail | mobiel | site | afspraak