Lammetje in de wei

Lentescheuten

Om gezond te blijven leef je in harmonie met de seizoenen. De wereld om ons heen is in constante verandering en dit betekent dat we ons constant aanpassen aan deze veranderingen om met de stroom mee te kunnen gaan. En wanneer seizoenen veranderen veranderen wij mee.

Het koude van de winter is eindelijk het land uit en de lente laat zich gelden. De bomen botten en het groen keert terug in het landschap. In de Chinese Geneeskunde wordt de lente met vele dingen geassocieerd. Het element dat bij de lente hoort is Hout. Dat is leuk, zul je denken...maar wat moet ik daarmee?

Doe iets! Onderneem niets! Neem de eerste stap: daar gaat het Hout element over.

Hout staat voor de groei-energie en de veranderingen die te maken hebben met de Lente. Het vertegenwoordigt de zeer actieve energie die vooruitgang mogelijk maakt, zowel intern als extern. Het is tijd om naar buiten te gaan - letterijk en figuurlijk!

Dit is het perfecte moment om dingen door te zetten, en de dingen eindelijk te doen die je al zo lang hebt uitgesteld!

Hout energie kent echter ook nog een andere kant. Wanneer Hout wordt tegengewerkt of beperkt in zijn activiteiten dan ontaardt het in toenemende frustratie, woede en stress. De sleutel tot een gelukkige Lente is dan ook flexibiliteit.

Wees als bamboe. Als je niet meebuigt zul je breken, buig je te veel mee dan verlies je je wortels en kun je minder groeien..

Related post

wuxing

Kom mee naar buiten

**春三月,此謂發陳,天地俱生,萬物以榮,夜臥早起,廣步於庭,被髮緩形,以使志生,生而勿殺,予而勿奪,賞而勿罰,此春氣之應養生之道也 ** “Huang Di said, “The months of…