Hoofdpijn is geen migraine

Kan ik mijn migraine voorkomen?

Als je moe bent van het omgaan met migraine, moet je deze vijf preventietips eens proberen! 

Medicijnen worden met succes gebruikt om migrainehoofdpijn te behandelen en te voorkomen. Medicatie is echter slechts één kant van het verhaal. Het is nog steeds belangrijk om goed voor je gezondheid te zorgen en te weten hoe je moet omgaan met migraine wanneer ze toeslaat.

Vooruit plannen en het ontdekken van je triggers is belangrijk voor het beheersen van de migraine. Je kunt echt de ergste symptomen voorkomen door ze vroeg op te vangen.

 • Vermijd harde geluiden en felle lichten.
  -Migraine wordt vaak veroorzaakt door harde geluiden, knipperende lichten en zintuiglijke stimulatie. Het kan moeilijk zijn, maar je moet weten hoe je het op de juiste manier kunt beheersen door het zo lang mogelijk te vermijden.
 • Let op elk voedsel dat je eet.
  - Leer hoe je bepaalde voedingsmiddelen die migraine kunnen veroorzaken, kunt vermijden, zoals rode wijn, voedingsmiddelen en dranken die cafeïne bevatten en alcoholische dranken.
 • Houd een hoofdpijndagboek bij.
  -Als je een hoofdpijndagboek hebt, wordt het gemakkelijker om op de hoogte te zijn van de triggers. Noteer wat je hebt gegeten of gedronken, het tijdstip en de ernst van de hoofdpijn, de medicijnen en hun bijwerkingen, enz.
 • Let op het weer.
  -Migrainepatronen kunnen worden beïnvloed door weersveranderingen. Vooral oostenwind is een berucht verschijnsel.
 • Stel een regelmatig slaapritme in.
  Zorg ervoor dat je elke nacht ten minste zeven tot acht uur slaapt, bij slaaptekort kan de migraine verergeren.


En bezoek eens een acupuncturist!

 

Gerelateerd

voeding

Voedingsadviezen

Op mijn website staat dat voedingsadviezen onderdeel kunnen uitmaken van de behandeling. Het idee dat voedsel rechtstreeks invloed heeft op je gezondheid en welbevinden…