Three needles

Ik doe niks

Wat ik doe? Ik doe niks, jij doet het werk. Ik steek er een paar naaldjes in en … jij mag het zware werk doen :)

Niet ik ben degene die jou geneest of heelt, dat doe jij. Je heling/genezing kan zijn na een ziekte of trauma van lichaam of geest. Chinese geneeskunde werkt volgens de filosofie dat ons lichaam een natuurlijk vermogen heeft om zichzelf te genezen, om te herstellen van de wonden die we opgelopen hebben, zowel grote als kleintjes.

Wanneer je bijvoorbeeld in je vinger snijdt, herstelt de huid niet alleen, maar genereert ze ook nieuw levend weefsel. Wanneer iemand ons verraadt, ‘bloeden’ we ook, maar gaan we uiteindelijk verder, herstellen we ons ‘gebroken’ hart en worden we hopelijk er ook nog wat wijzer van.

Dus, als je herstellende bent van een blessure, ziekte, operatie of emotionele ontreddering, geef je lichaam dan de tijd en energie die het nodig heeft om te genezen. Daarom is rust, een goede nachtrust en het beperken van stress cruciaal voor een sneller herstel. Onderzoek heeft aangetoond dat een gebrek aan slaap ons vatbaarder maakt voor tal van gezondheidsproblemen, de immuunrespons verlaagt en al bestaande gezondheidsproblemen verergert.

Als je gestrest bent, maakt je lichaam hormonen aan, zoals adrenaline en cortisol. Langdurige blootstelling aan deze stresshormonen kan bijna alle belangrijke functies van je lijf verstoren. Veel mensen voelen zich gehaast, gedwongen haast, om terug te keren naar hun normale routine; terug naar de sportschool gaan, lange dagen maken, voor het gezin zorgen, het is allemaal belangrijk. Maar als je je lichaam en geest niet de tijd geeft die nodig is om zichzelf te genezen, zal dit je uiteindelijk alleen maar vertragen.

De technieken van de Chinese geneeskunde zijn ontwikkeld vanuit het principe dat het beste medicijn het lichaamseigen genezende vermogen stimuleert. Met behulp van acupunctuur, kruidengeneeskunde en andere technieken probeert de Chinese geneeskunde het evenwicht te herstellen, hierdoor kunnen zowel lichaam als geest genezen. Een groot voordeel is ook dat je vertrouwen (terug-)krijgt in je eigen lichaam.

En natuurlijk steek ik niet ‘zomaar’ een naald in je lijf. De naaldjes kies ik zodanig dat je lijf snapt wat het doen kan om je weer meer in balans te brengen. De behandelingen zijn ontworpen om je lichaam te helpen datgene te doen waar het goed in is, voor zichzelf zorgen!

e-mail | mobiel | site | afspraak

Related post