dr Richard Tan

Dr Richard Teh-Fu Tan Balance Method

De Dr. Tan Balance Method is een effectieve aanpak die snel resultaten geeft. Het is een behandeling die bij 85% succesvol is bij patiënten met pijn, ze ervaren minimaal 50% pijnvermindering in een enkele behandeling.

Om de pijnvermindering te behouden zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

De Balance Method is anders omdat in plaats van eenmaal per week, een intensieve serie behandelingen nodig is van twee of drie keer per week. Het gewenste resultaat is dan sneller bereikt. Het uitgangspunt is dat het lijf zelf de pijn kan verhelpen. Maar om dit blijvend te laten zijn moet dit een gewoonte worden. Pijnloos zijn wordt de nieuwe norm. Na de eerste behandeling voelt men zich meestal heel erg moe, wat logisch is. Je hebt zelf de pijn weggewerkt en dat kost energie. Aan de andere kant versterkt dit ook het vertrouwen in het eigen helend vermogen.

Bij deze aanpak worden de naalden nooit in het pijngebied geplaatst. Pijn in de schouder wordt verlicht via gebieden rondom de enkel, en niet in de schouder zelf. Binnen enkele minuten kan de pijn zakken en het aangedane gebied geeft minder ongemak/last. Het is vergelijkbaar met een lichtschakelaar, het knopje zit (meestal) niet vlak naast de lamp. De schakelaar is ver weg van de lamp, aan de muur of in de hoek van de kamer. Wanneer je de knop aanzet gaat er een stroom elektriciteit naar de lamp. Op dezelfde manier geven de naalden, ver weg van de pijnlijke plek een stimulans aan het pijnlijke gebied en gaat er een stroom energie naar toe. Hierdoor wordt de pijn opgelost en de energiestroom ter plekke hersteld.

Bovengenoemde aanpak heet dan ook ‘Local Balance’, omdat je lokaal pijn oplost. Naast deze aanpak is er ook een ‘Global Balance’ die nuttig is om chronische klachten aan te pakken. Denk aan fibromyalgie, migraines, menopauze klachten, spijsverteringsklachten etc.

Meer weten? Boek online een afspraak: online agenda

Remember the source

Dank aan dr Tan die deze informatie onderwezen heeft, en Kris Oosting die het doorgeeft.

e-mail | mobiel | site | afspraak

Related post