Afvallen?

fire
Op je zomers best aan het strand?
Die extra pondjes er nog af...
Val niet in de verkooppraatjes van diëten of slanke beloftes.
Aan welke voedingsmiddelen denk je als je denkt aan afvallen? De kans is groot dat de lijst voedingsmiddelen zoals yoghurt en salade bevat. Maar de Chinese geneeskunde heeft een heel andere kijk op hoe je het beste kunt eten voor gewichtsverlies en een gezond metabolisme. In plaats van calorieën te tellen en "dieet"-voedsel te eten, is het TCM-perspectief om voedsel te eten dat energetisch de organen ondersteunt die cruciaal zijn voor een gezond metabolisme, waaronder de maag, milt, nieren en lever.
Help je lichaam gewicht te verliezen door je spijsvertering de broodnodige rust te geven. Het eten van gekookte groenten en warme dranken of dranken op kamertemperatuur stelt het lichaam in staat om je Qi te richten op genezing en spijsvertering.
Ondersteun de functie van je spijsverteringsorganen met deze vier groenten:
 
Aubergine: deze geweldige, smakelijke groente brengt je algehele interne Qi- en leverfunctie krachtig in balans en verlaagt het cholesterol. Witte aubergine is het lekkerst.
 
Bamboescheuten: een supergroente die traditioneel wordt gegeten in Aziatische landen, bamboe helpt de maag en het algehele spijsverteringssysteem op een optimaal niveau te (gaan) werken.
 
Zoete Aardappel: Dit smakelijke knolgewas ondersteunt je maag. Bestrooi ze na het bakken met honing en kaneel voor extra warmte en een helende boost.
 
Paardenbloem (blaadjes): Dit hartige groen ondersteunt de lever en helpt het lichaam te ontgiften. Bak het met knoflook, voeg het toe aan roerei of verander het in een helende thee.
Smakelijk!