2022 Het Jaar van de Water Tijger -- 水虎

Wat betekent het voor ons: het Jaar van de Water Tijger?

Cover Image

Aangezien 2022 het jaar van de Water Tijger is, wordt het een tijd van zeer sterke, wilde emoties. Voor sommige mensen is dat heel bevrijdend, en ze moeten het risico durven nemen.
Altijd al kok willen worden? Leer dit jaar koken.
Altijd al schrijver willen worden? Neem die schrijflessen.

Soms kunnen emotionele uitersten echter chaos betekenen, en enkele van de negatieve eigenschappen die bij het element Water horen, kunnen angst en besluiteloosheid zijn.

Tijgerjaren zoals 2022 gaan helemaal over enorm groeien of niks doen. Dit is duidelijk anders dan het jaar van de Metalen Os in 2021, waarin alles draaide om gestage vooruitgang, pragmatisme en hard werken. Wanneer het nieuwe maanjaar op 1 februari begint - de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende - zal het een tijd van intense emoties en grote beslissingen inluiden. Dat komt omdat het Chinese Tijger teken bekend staat om zijn kracht, durf en neiging om alles op grote schaal te doen. Dit is wat je moet weten als je 2022 ingaat, het jaar van de Tijger.

Tijgers zijn snel in hun actie, dus wees in 2022 voorbereid op situaties die in een oogwenk kunnen veranderen. Emoties laaien op, drama en opwinding heersen, en gekke dromen kunnen werkelijkheid worden. Dit kan van toepassing zijn op persoonlijke relaties, loopbaan-ontwikkelingen en, op grotere schaal, politieke onrust of sociale revolutie. Hoewel er geweldige zegeningen uit een Tijger-jaar kunnen komen en sommigen enorm veel geluk kunnen ervaren, kunnen anderen gemakkelijk verbrand worden door haar intensiteit. Er is geen middenweg in het jaar van de Tijger.

Wat het element Water betekent

Dit jaar zal ook een Water element jaar zijn. Van alle Chinese elementen heeft water de grootste connectie met emoties. Water is verbonden met gevoeligheid, creativiteit, beïnvloedbaar zijn. Maar vergeet niet: water is ook een extreem krachtige natuurlijke kracht. Het is het sterkste element - zelfs sterker dan vuur - omdat het om elk obstakel op zijn pad heen kan gaan en zijn essentiële aard niet verliest.

Meer over de Vijf Fasen: lees meer...

e-mail | mobiel | site | afspraak